slide show

Posted: | Embedded in: Om Reign

0

Reign

Reign är en ny amerikansk historisk romantisk fantasy drama tv-serie som är baserad på den riktiga Mary Stuart, Queen Of Scotland är en mer fiktionaliserad serie, skapad av Stephanie Sengupta och Laurie McCarthy, sänds på The CW torsdagar kl. 9-10. De ledande rollerna spelas av en kombination av australiska, kanadensiska och engelska skådespelare.
 
Serien handlar om Mary Stuart, drottning av Scotland och följer Marys liv vid det franska hovet medans hon väntar på hennes äktenskap med den framtida kungen Francis II av Frankrike, som hon har varit förlovad med sedan de var sex år. Den skottska drottningen har varit gömd sen hon var 9 år i ett franskt kloster då hon behövde fly för att skydda sig mot engelskmännen som ville ta över hennes tron och land. Efter ett försök att förgifta Mary får hon efter en lång väntan får hon återvända till det franska hovet.
 
Vid hovet, har Mary att brottas med den förändrade politiken och maktspel, samt hennes spirande känslor för Francis och de romantiska uppmärksamhet från Francis "bastard" halvbror, Sebastian/Bash. Francis mor, Katarina av Medici, i hemlighet försöker förhindra äktenskapet efter Nostradamus konfidentiella förutsägelse att äktenskapet kommer att leda till Francis död. Serien följer också livet av Marys skotska tjänarinnor Kenna, Aylee, Lola och Greer, som söker efter egna män vi hovet. På hovet finns det många mörka hemligheter och fiender. Liv, vänner och äktenskap sätts på spel.

Comments

Skriv ditt namn här:

Skriv din mail adress här: (privat)

Skriv din URL/Blogg adress här:

Skriv din kommentar här:
Trackback